Fontos, hogy az ember tőrödjön az egészségével, ezért a már tárgyalt kuponosoldalak egyikén vettem egy szívkivizsgálásra vonatkozó kupont, 4.500 forintért. A leírásban a szerkezet maga volt a megtestesült csúcs, természetesen ezt is az űrkutatásban fejlesztették ki (a másik lehetőség a katonai felhasználás szokott lenni, ha nagyot akarnak mondani valamiről), A honlap azt mondja, hogy: "A hagyományos EKG a páciensek kevesebb mint a harmadánál szűri ki a szív komoly kóros elváltozásait, amely szívbetegségek megléte valószínûségének felismerését aHeartVue rendszer 90 - 95%-ra növel!"

A gép csodálatos 3D ábrán is grafikusan ábrázolja, milyen állapotban van a szív.

Nosza, ha űrkutatásban volt fejlesztve, ki kell próbálni. Megvettem a kupont és kértem telefonon időpontot.

Az első megpróbáltatás akkor ért, amikor kiderült, hogy a cég Csepel utolsó előtti utcájában székel, ahová a déli harangszó is délután fél kettőre ér ki. (Elnézést kérek a környéken lakóktól, a hely lakni remek, de nem gondoltam volna, hogy egy orvosi rendelő ilyen messze van.)

Amikor megérkeztem, egy labororvos rámkapcsolt egy háromcsatornás EKG készüléket, olyat, ami minden körzetorvosnál van. (A drága, 12 csatornás EKG-t  500 ezer körül árulják, ezért van sok házidokinak olcsó 3 csatornás készüléke.) Ez annyiban különbözött azoktól, hogy be volt dugva egy notebookba.

Azon már érkezéskor kicsit meglepődtem, hogy miért egy labororvos vizsgál kardiológiai vizsgálaton, de mindegy, ez van.

A gép rövid gondolkodás után kiadott egy két oldalas eredményt, szép színes ábrákkal.

A szöveges értékelés szerint közepesen súlyos szívbeteg vagyok.

A pulzusom extrém alacsony (barycardia), mindössze 53, a bal szívkamrám megnagyobbodott, valószínűleg elmeszesedés miatt és veszélyes szívizom-oxigénhiányt is diagnosztizáltak (myocardium hypoxia)

A mellékelt képen ezeket a rózsaszín és piros ábrák jelölik:

A két oldalas eredményt nem tudom ide feltölteni, mert túl kicsi lenne a blogba, de a képen látszik a lényeg.

Na, jól megijesztettek, ezért elmentem a Margit kórházba egy nagy kivizsgálásra.

Két órán keresztül vizsgáltak, 12 csatornás EKG, szívultrahang és minden formában, az eredmény: a legkisebb baja sincs a szívemnek, még ártatlan szívzörejt sem találtak, az EKG teljesen szabályos, a pulzusom 80, az ultrahang szerint semmilyen kamra-nagyobbodásom nincs. Az ultrahangos doki kicsit ki is akadt azon, hogy valaki egy háromcsatornás EKG alapján ilyen messzemenő következtetéseket mer levonni.

Mire sikerült időpontot kapnom a kórházba, izgulhattam két hétig, hogy kiderüljön, kamu volt az egész vaklárma. (Köszönöm a gyors időpontot és az alapos vizsgálatot a kórház dolgozóinak.)

Azóta beszéltem egy másik úrral, ő is ugyanezt mondta, neki azt mondták, már fel se kelljen a vizsgálóasztalról, annyira rossz a szíve. (Gondolom, túlzott, de a lényeg akkor is ugyanaz.)

Természetesen ő is elrohant kivizsgálásra, neki is kiderül, hogy kamu az egész.

Egy másik hölgy mammográfián volt ennél a cégnél, a melle tele volt cisztával, de a gép semmit nem mutatott ki ezekből. Azért ez is elgondolkodtató.

Az lenne a kérdésem, a hatóságoknál nem kell bevizsgáltatni az ilyen eszközöket, amivel állítólag orvosi diagnosztikát végeznek? Az ilyen álszolgáltatásokat szabadon lehet hirdetni és végezni? Nincs valami felügyeleti szerv erre?

Neked mi a tapasztalatod, vettél már részt hasonló vizsgálatokon? Ha majd megjavul a blogmotor, írd le a kommentekbe. :)

Tetszik a blog? Ne felejts akkor bejelölni minket a Facebook-on: www.facebook.com/offtopik

Ez a blog a pénzügyi-gazdasági Kiszámoló blog offtopikja. Ha érdekelnek a pénzügyek, olvassd a blogot a http://kiszamolo.postr.hu/ címen. Ha szeretnél információt kapni, ha új cikk jelenik meg ott, jelölj be minket a Facebookon: www.facebook.com/kiszamolo