A Marketwatch-on megjelent kutatás szerint bár az amerikai elnökök szemlátomást évtizedeket öregednek, amíg pozicíóban vannak, a sok megöszült hajszál és új ránc ellenére az átlagéletkoruk messze az átlag felett alakul.

Úgyhogy mindenki megnyugodhat, aki aggódott a kedvenc amerikai elnöke miatt, mert szerencsére szép kort érnek meg.

Az első öt amerikai elnök átlagéletkora 79,8 év volt, ez a 18. század végén, 19. század elején nagyon szép kornak számított, még most is csak a nyugati társadalmak hölgy tagjai remélhetnek ilyen magas átlag-életkort. A kilencedik elnök sem halt volna meg tüdőgyulladásban 68 évesen, ha már lett volna penicilin.

A legutóbbi nyolc elnök, akik természetes úton haltak meg, átlagban 81,6 évig éltek. A jelenlegi átlagéletkor az Egyesült Államokban 75,6 év a férfiaknál, de például a második világháború előtt ez 62 év sem volt. (Ezt a nyolc elnököt ne a mai átlaghoz mérjük, csak ezt akartam mondani.)

Tehát még mindig sokkal tovább élnek, mint az átlag, ami viszont megdöbbentő, hogy kétszáz évvel késöbb mindössze 1,8 évvel élnek tovább, mint az első elnökök. Miközben az átlag élethossz majdnem 40 évet nőtt az Egyesült Államokban.

Az egyetlen újabb kori elnök, aki a mindenkori átlag életidő előtt halt meg, Johnson elnök volt 1973-ban, 64 évesen szívinfarktusban hunyt el. (Természetesen nem számoljuk ide a négy meggyilkolt elnököt)

Hogy a nagy stressz teszi-e őket ennyire ellenállóvá, ami a munkájuk során éri őket, vagy a kiemelkedő orvosi ellátás, amiben részesülnek, nem tudom, de a lényeg: a hosszú élet titka az amerikai elnöki hivatal. :-)


Tetszik a blog? Ne felejts akkor bejelölni minket a Facebook-on:www.facebook.com/offtopik

Ez a blog a pénzügyi-gazdasági Kiszámoló blog offtopikja. Ha érdekelnek a pénzügyek, olvassd a blogot a http://kiszamolo.postr.hu/ címen. Ha szeretnél információt kapni, ha új cikk jelenik meg, jelőlj be minket a Facebookon: www.facebook.com/kiszamolo